Apple: Odobren patent koji okreće telefon pri padu

Kompaniji Apple je u američkom Zavodu za patente upravo odobren izum koji će omogućiti automatsku zaštitu iPhone-a tokom pada.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 02.12.2014.

21:59

Default images

Ovaj patent uključuje angažman senzora koji se već nalaze u uređaju, kao što su akcelerometar, magnetometar i slični, kako bi brzo odredili stranicu i mesto udara telefona o podlogu.

Nakon ovoga, dodeljeni procesor kalkuliše potrebna podešavanja, startuje motor koji podešava poziciju telefona u vazduhu i omogućava da ovaj padne na manje lomljivu stranu, umesto na prednju stranu sa ekranom.

Za ovu svrhu se može koristiti i vibracioni motor, koji se već nalazi u telefonu, samo sa jačim impulsima vibriranja u poređenju sa onima koji korisnika obaveštavaju o pristiglim porukama ili dolazećim pozivima.

Izvor: www.benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: