Broj prodatih iPhonea u Srbiji – tajna

Početak prodaje iPhonea u Srbiji protekao je u svečanoj atmosferi, kamere su zabeležile i prve kupce, ali dvadeset dana kasnije nijedan od dva operatera koji ga imaju u ponudi ne želi da otkrije koliko je do sada ovih uređaja prodato.

Tehnopolis

Izvor: J. J. K.

Subota, 22.11.2014.

08:48

Default images

U „Telekomu” kažu samo da su njihovi korisnici, u skladu sa globalnim trendovima, pokazali veliko interesovanje za najnovije iPhone i da se kod njih oni najbolje prodaju u klasi pametnog telefona iz višeg cenovnog ranga.

„Istovremeno, velika potražnja na svetskom nivou izazvala je kašnjenje u snabdevanju, tako da smo čak bili prinuđeni da otvorimo listu čekanja za pojedine modele. Do sada su naši korisnici najveće interesovanje pokazali za modele iPhone 6 i iPhone 5C”, navode u ovoj kompaniji, ne otkrivajući zašto ne mogu ni okvirno da kažu koliko su uređaja prodali.

U „Telenoru” objašnjavaju da nemaju dovoljno precizne informacije i da inače nije poslovna praksa da se ta vrsta podataka objavljuje. Najveće interesovanje vlada za model iPhone 6, dostupan u zlatnoj, srebrnoj i svemirsivoj boji.

Najnoviji smartfoni, iPhone 6 dijagonale 4,7 inča i iPhone 6 Plus s većim ekranom od 5,5 inča predstavljeni su 9. septembra, a pušteni su u prodaju narednog vikenda kada je razgrabljeno 10 miliona komada. Interesovanje nije smanjeno uprkos činjenici da se već prvih dana jedan broj korisnika žalio da novi telefoni mogu da se iskrive u zadnjem džepu.

Oba domaća operatera su do sada imala nekoliko reklamacija, ali ni u jednom slučaju razlog nije bilo krivljenje iPhonea.

„Telekom” je obezbedio servisnu podršku za ove uređaje i tu prednost moći će da koriste svi vlasnici iPhonea, bez obzira na to da li su ih kupili u okviru njegovog paketa ili u inostranstvu, navode u ovoj kompaniji. Za korisnike koji kupe iPhone u „Telenoru” ovlašćeni serviser je jedna domaća filma, ali u slučaju da korisnik želi da reklamira svoj telefon može to da uradi u bilo kojoj radnji „Telenor” u Srbiji.

Izvor: Politika.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: