Windows 7 se više ne isporučuje proizvođačima računara

Microsoftovo prebacivanje na moderne operativne sisteme dostiglo je danas novo poglavlje, jer je kompanija zvanično objavila kraj prodaje novih Windows 7 računara.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 01.11.2014.

17:47

Default images

Foto: Brent Schmidt / Flickr.com

Odluka da se prestane prodaja računara sa Windows 7 Home Basic, Home Premium ili Ultimate verzijama operativnog sistema je deo Microsoftove tranzicije na novije operativne sisteme kao što su Windows 8 i 8.1, a već se naporno radi na objavi Windowsa 10.

Istina, proizvođači će još uvek moći da raspoređuju Windows 7 Professional verziju operativnog sistema jer će ova verzija biti dostupna još neko vreme. Microsoft je prekinuo prodaju novih računara koji imaju Windows 7 iako ih još ima na zalihama, a odluka je iznenadila mnoge -iako je bila najavljivana.

U ovom trenutku, mnogi potrošači će se odlučiti da sačekaju Windows 10 u koga su sada usmereni svi pogledi.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: