Windows 10 i višestruki desktopi, šta se traži?

Dodatak višestrukih desktopa u Windowsu 10 je došao kao iznenađenje za mnoge, posebno zato što su korisnici zahtevali ovu funkciju još pre nekoliko godina.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 25.10.2014.

21:48

Default images

I dok je većina operativnih sistema dobila ovakvu opciju odavno, Windowsu je nedostajala ta mogućnost. Ali, sada Microsoft konačno radi na tome da ona bude potpuno funkcionalna u novom operativnom sistemu.

Kao rezulat toga, prva test verzija Windowsa 10 je stigla sa sopstvenom verzijom višestrukih desktopa, što je omogućilo korisnicima da upravljaju svojim pokrenutim aplikacijama na efikasniji način.

Na prvi pogled, alatka višestrukih desktopa je prilično osnovna, ali nema sumnje da je u ovom trenutku ova posebna funkcija i dalje u fazi razvoja i da će mnogo novih opcija biti dodato u novim ažuriranjima.

Takođe će i povratne informacije korisnika imati važnu ulogu, poebno zahvaljujući tome što Microsoft ima nameru da se približi korisnicima što je više moguće.

Šta korisnici žele kod višestrukih desktopa?

U ovom trenutku, aplikacija za povratne informacije implementirana u Windowsu 10 navodi dva različita poboljšanja koja korisnici žele da vide u finalnoj verziji operativnog sistema: različiti wallpaperi i oznake.

Korisnici tvrde da bi im ove dve opcije pomogle da upravljaju desktopima bolje, jer na taj način mogu imenovati svaki desktop, a uz to i dodati wallpaper da ga razlikuju. Verovatno najbolja stvar kod platforme za povratne informacije je što je Microsoft zaista zainteresovan za rešavanje sugestija korisnika, tako da će ove dve opcije verovatno biti deo Windowsa 10.

Mogućnost da se svaki desktop imenuje posebno i da se dodaju wallpaperi će verovatno biti ubačena već u neku od narednih test verzija Windowsa 10.

Izvor: Benčmark.rs/Softpedia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: