Windows 10: Kako do prečica za Metro aplikacije

Windows 10 treba da donese dosta poboljšanja, a kao jedna od značajnijih stvari se navodi mogućnost da se Metro aplikacije pokrenu direktno na desktopu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 25.10.2014.

13:51

Default images

Zahvaljujući ovoj promeni, korisnici sada mogu da postave prečice za Metro aplikacije direktno na desktop i pokrenu ih sa lakoćom, baš kao što je to slučaj sa tradicionalnim softverom koji prirodno radi na desktopu. Metro aplikacija nisu baš najbolje primljene na primeru Windowsa 8 i to je jedan od (za sada velikih) problema za Microsoft. Korisnici su kritikovali kompaniju da su se toliko fokusirali na touch okruženje da su gotovo zaboravili na Metro aplikacije.

Windows 8.1 je malo poboljšao stvari dodavanjem više opcija za prilagođavanje za početni ekran i Start taster kako bi olakšao tranziciju sa desktopa na Modern korisnički interfejs. Međutim, Windows 10 bi trebalo stvari da napravi još boljim za PC korisnike. U Windowsu 10 konačno je moguće pokrenuti Metro aplikacije direktno na desktopu u njihovim sopstvenim prozorima, baš kao što je to slučaj sa tradicionalnim softverom.

Kako napraviti prečice?

U osnovi, sve što treba da uradite kako biste kreirali prečice na desktopu za Modern aplikacije je da pokrenete Start meni i prevučete njegove ikonice na desktop. Kako Neowin navodi, to isto se može učiniti za bilo koje Modern aplikacije na vašem računaru, bez obzira da li imate Live Tiles na Start meniju ili ne. Ako nemate Live Tiles za vašu aplikaciju i ne možete da je pronađete, jednostatno iskoristite search taster u Start meniju i kada bude pronađena, jednostavno prevucite njenu ikonicu na desktop.

Izvor: Benchmark.rs / Softpedia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: