Projekat Ara će se prodavati preko online prodavnice?

Project Ara smartfon moduli će se prodavati online, u prodavnici nalik Play Store-u, gde developeri takođe mogu da postavljaju svoje modularne delove za prodaju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

22:21

Default images

Ovo su informacije koje dolaze od Google zvaničnika. Google je Project Ara predstavio u oktobru 2013. godine, a radi se o projektu koji će korisnicima omogućiti da sastavlaju i menjaju delove svojih Android telefona poput Lego kockica.

Pol Eremenko, direktor Project Ara je objavio da će korisnici moći da kupuju delove za modularni telefon, kao i da će programeri/developeri moći da postavljaju svoje module i da ih prodaju u ovoj prodavnici.

"Svako može da kreira modul po specifikacijama iz developer kita i da ga postavi u Ara modul prodavnicu, koja je analogna Google Play Storeu, te ga tako prodaje korisniku".

Project Ara bazni telefon se očekuje u januaru 2015. godine, po ceni od oko 50 dolara. Za sada nije sigurno koliko brzo nakon lansiranja se može očekivati pojava i third-party modula u prodavnici.

Izvor: Benčmark.rs/Pocket-lint

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: