Ovaj telefon je Amazon koštao 170 miliona dolara

Amazon je povodom izlaska razočaravajućih finansijskih rezultata u trećem kvartalu izjavio da usled jako lošeg prijema modela Fire Phone kompanija zabeležila gubitak od 170 miliona dolara.

Tehnopolis

Izvor: Recode

Petak, 24.10.2014.

20:15

Default images

Prvi pametni telefon kompanije na tržištu se pojavio sa cenom od 199 dolara, ali je ona vrlo brzo smanjena na 99 centi uz dvogodišnju pretplatu.

Telefon je posedovao neke zaista jedinstvene funkcije kao što je tehnologija za prepoznavanje slike pod imenom Firefly, ali se na tržištu pojavio malo pre predstavljanja Appleovih izuzetno popularnih iPhone uređaja. Pritom, ocene samih korisnika na Amazonu nisu bile previše laskave.

Tom Szkutak iz Amazona nazvao je Fire Phone „dobrim uređajem na veoma kompetitivnom tržištu“, što je znatno negativniji stav od onog koji je izneo izvršni direktor kompanije Džef Bezos: „Naš posao je da napravimo najbolji uređaj koji možemo da napravimo“.

Ipak, Bezos je poznat po svom dugoročnom pogledu na posao, a Fire Phone ne bi trebalo posmatrati kao izuzetak. Amazon Fire smartfon: Šta propuštamo?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: