Lansiran Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn (video)

Ubuntu programeri svakih šest meseci lansiraju novi build jedne od najpopularnijih GNU/Linux distribucija.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

22:33

Default images

Tako je, tačno na vreme, Canonical lansirao i Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn. Između ostalih stvari, Ubuntu 14.10 uključuje najnovije verzije Linux kernela, poboljšanu podršku za displeje visoke rezolucije, novije verzije Firefoxa, LibreOffice-a i drugog popularnog softvera.

Korisnici mogu da instaliraju i preview verziju nardenog Unity-ja preko Ubuntu Desktop Next, ili ukoliko nisu fanovi onoga što donosi Unity mogu isprobati druge oficijelne verzije Ubuntua, kao što su Kubuntu, Lubuntu, Xubuntu ili Ubuntu GNOME.

Treba napomenuti da Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn nije dugoročno rešenje, što znači da će zvanično biti podržavan samo devet meseci. Ipak, Ubuntu 15.04 će se pojaviti pre nego što prestane podrška za Ubuntu 14.10.

Foto: www.benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: