Novi Intelov stick može da pokreće Windows 8.1

Kineski maloprodajni lanac Alibaba je počeo da nudi Intel Bay Trail-bazirani HDMI stick, po ceni od 110 dolara.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.10.2014.

22:55

Default images

HDMI stick je na Alibabi i Aliexpressu izlistan od strane proizvođača koji ga proizvodi, ali u ime Intela. Iako Intel još uvek nije zvanično lansirao ovaj proizvod, dostupna je puna lista specifikacija.

Za razliku od drugih HDMI uređaja koji nude prenos sadržaja na televizore, Intel-bazirani stick (izlistan kao Meegopad) ima puni x86 procesor, sposoban da pokreće većinu operativnih sistema.

Ovo uključuje Windows 8.1, kao i popularne Linux distribucije kao što su Ubuntu i Fedora. HDMI stick je dugačak manje od 100 milimetara, a ima četvorojezgarni Intel Atom CPU od 1.7GHz.

Ostale specifikacije uključuju 1GB DDR3 RAM-a, dva microUSB porta, jedan HDMI port, 16GB ili 32GB skladišnog kapaciteta, slot za memorijsku karticu, Wi-Fi i Bluetooth 4.0.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: