Android Silver zaboravljen jer ne interesuje proizvođače

Android Silver, Googleova inicijativa za manje prilagodljivu verziju kompanijinog mobilnog operativnog sistema, navodno je napušten zbog toga što proizvođači smartfona nisu bili zainteresovani.

Tehnopolis

Izvor: TechRadar

Ponedeljak, 20.10.2014.

19:50

Default images

Svestranost Androida predstavlja jedan od najvećih razloga za njegov uspeh i to je razlog zašto ga možemo videti na različitim uređajima od smartfona i tableta pa sve do pametnih satova i televizora.

Android Silver je bio Googleov pokušaj da ohrabri proizvođače android uređaja da se udalje od otvorene verzije Androida i počnu da koriste nešto zatvoreniju verziju.

Google je tvrdio da bi zatvorenija verzija Androida zapravo pomogla developerima aplikacija – umesto da prave različite verzije svojih aplikacija kako bi soigurali kompatibilnost na različitim verzijama ovog operativnog sistema, developeri bi morali da da naprave samo jednu verziju koja bi odgovarala svima.

Ovoje pristup sličan onom koji je Apple odabrao sa svojom mobilnom platforomom iOS.

I dok su pojedini developeri aplikacija cenili ovakav potez, proizvođači uređaja pružali su veći otpor.

Sudeći po izveštaju na sajtu recode.net, proizvođači uređaja nisu bili zainteresovani za Android Silver zato što nisu želeli da dele brending sa Googleom, već su želeli sopstvenu verziju Androida koju nudi postojeća Android platforma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: