I Microsoft sprema pametni sat?

Glasine o Microsoftovom pametnom satu već neko vreme su prisutne na internetu, ali čini se da bi kompanija svoj uređaj mogla da lansira u narednim nedeljama.

Tehnopolis

Izvor: TechRadar

Ponedeljak, 20.10.2014.

13:40

Default images

Čini se da je Microsoft spreman da uđe na tržište nosive tehnolgije sudeći po novom Forbsovom izveštaju, a kompanijin pametni sat mogao bi da bude predstavljen u „narednim nedeljama“.

Sat bi trebalo da poseduje funkcije za praćenje zdravstvenog stanja korisnika uključujući tu i pasivni monitor broja otkucaja srca, sudeći po anonimnim izvorima, a trebalo bi da bude kompatibilan i sa brojnim mobilnim platformama.

Ovo poslednje moglo bi da bude velika stvar s obzirom da je Android Wear ograničen isključivo na Android uređaje, a Apple Watch je moguće upariti samo sa iOS-om.

Međutim, možda najbolja stvar koja se spominje u vezi sa Microsoftovim pametnim satom jeste trajanje baterije, koja bi mogla da izdrži dva dana redovne upotrebe.

S obzirom na to da pametni satovi kao što su Moto 360 i Samsung Gear live traju jedan dan nakon punog punjenja, Microsoftov uređaj mogao bi da uđe na tržište sa velikom prednošću.

Pametni sat bi takođe mogao da objasni zašto je kompanija razvila tastaturu za Android Wear koja se pojavila prošle nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: