Nexus 9 bi mogao biti idealan tablet za igrače

Google je prethodne nedelje, konačno lansirao Nexus 9 tablet koji proizvodi HTC. U pitanju je 8.9-inčni model, koga pokreće 64-bitni Nvidia Tegra K1 procesor.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 19.10.2014.

21:50

Default images

Pomenuti procesor je dual-core platforma, sa dva velika Nvidia Denver CPU jezgra. Čip dolazi sa kombinacijom od 192 GPU jezgara, koji bi u teoriji trebalo da ponude izuzetnu grafiku i dobru energetsku efikasnost. Tegra K1 je izrađen na istoj Kepler arhitekturi, koja stoji i iza nekih od najmoćnijih igračkih računara.

Ovo znači da bi čip mogao da ponudi mobilnu tehnologiju u klasi igračkih konzola, uz punu podršku za DirectX 11, OpenGL 4.4 i Tessellation.

Prisustvo Nvidia Tegra K1 procesora bi moglo Nexus 9 tablet pretvoriti u ozbiljnu igračku mašinu. Tablet je već prošao neke benchmarking testove, u kojima je pokazao da je superioran u odnosu na Samsung Galaxy Note 4, Sony Xperia Z3, pa čak i novi Apple iPhone 6.

Iako ovi testovi nisu uključivali GPU performanse, preliminarni rezultati Nexusa 9 su prilično ohrabrujući. Ono što tabletu nedostaje, jeste dodeljeni igrački kontroler koji se može upariti sa tabletom. Ipak, ne treba odbaciti mogućnost da će Google lansirati ovakav kontroler u budućnosti.

Pored moćnog čipa i grafike, još jedna stvar ide u prilog tabletu. To je Android 5.0 Lollipop. Operativni sistem će imati funkcije koje će se sigurno svideti igračima. Android igrači će moći da se uključe u lokalnu multiplejer akciju. Preko igara koje podržavaju Play Game multiplejer, korisnici mogu potražiti igrače u blizini i pozvati ih da igraju istu igru.

Takođe, kako Google i Nvidia blisko sarađuju, možda će uskoro igre optimizovane za Tegra K1 na Nvidia Shield Tabletu (Trine 2: Complete Story, Amadeus the Wizard, Portal), biti dostupne i za Nexus 9.

Izvor: Benchmark.rs / Softpedia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: