Ovo nije USB, već PC

Ovaj običan beli uređaj nije promotivni USB, već je u pitanju Bay Trail Atom PC koji teži neverovatnih 45 grama.

Tehnopolis

Izvor: Geek.com

Nedelja, 19.10.2014.

13:18

Default images

U pitanju je uređaj sličan Googleovom Chromecastu, barem po tome što je dizajniran da se uključi u HDMI port, može biti napajan putem micro USB porta i povezuje se na internet putem WiFi konekcije.

U pitanju nije samo zanimljivost, već je u pitanju pravi x86 PC.

Ovaj minijaturni kompjuter proizvodi Shenzen Apec Electronics i može se naručiti putem sajta AliExpres po ceni od 125 dolara.

U ovu cenu nije uračunat operativni sistem, ali korisnici bez ikakve brige mogu da učitaju Windows, Linux, Android ili bilo koji drugi OS za Atom.

Međutim, šta se sve može ugurati u ovako mali PC?

Pored quad core Bay Trail procesora (32-bitni Z3735F), tu je i 1GB RAM-a, 16GB interne memorije, microSD slot i Bluetooth 4.0.

Nešto “jači” model poseduje 64-bitni Atom Z3735G i 2GB RAM-a i može imati do 32GB interne memorije, ali trenutno nije objavljena njegova cena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: