Windows 10: Koje funkcije žele korisnici

Windows 10 Preview je u principu baziran na povratnim informacijama korisnika, a Microsoft želi da uradi sve kako bi približio ovaj operativni sistem korisnicima što je više moguće.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 18.10.2014.

21:15

Default images

Korisnici su požurili da šalju Microsoftu svoje zahteve kojih ima zaista mnogo, a ovde ćemo navesti one koje se najviše traže.

Kako navode izveštaji, najtraženija funkcija je opcija da se dodaju tabovi u File Exploreru kao i da podrazumevani Windows file manager ostane "osnovni" uprkos svim poboljšanjima koje su Windows operativni sistemi dobili.

Kao što smo već izveštavali, među top 20 zahteva se nalazi i "besplatna Windows licenca", a sve to nakon izveštaja da će Windows 10 biti besplatan za korisnike Windowsa 8.1.

U isto vreme korisnici žele da Microsoft načini Windows Update jednom stanicom za sve drajvere, vrati Aero Glass iz Windows 8 Developer Preview i obezbedi bolju Notepad aplikaciju. Nisu svi zahtevi ciljano usmereni ka desktopu, pa tako neki traže da se Modern UI načini lakšim za korišćenje.

Iako mnogi od ovih zahteva verovatno neće biti ispunjeni, Microsoft već radi na nekima od njih.

Izvor: Benchmark.rs/Softpedia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: