Windows 9 besplatan za vlasnike Windows 8 licenci

Iako smo samo nekoliko dana udaljeni od velikog Windows događaja, informacije stižu nesmanjenim ritmom. Softpedia donosi izveštaj prema kome će Microsoft deliti besplatno Windows 9 za sve one koji imaju Windows 8, u pokušaju koji bi mogao imati i neke skrivene ciljeve osim pukog povećanja usvajanja novog operativnog sistema.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 27.09.2014.

11:30

Default images

Foto: Microsoft Sweden/Flickr.com

Kao što je poznato, Windows 8 je prošao slabije od očekivanja, a stopa usvajanja je ostala prilično mala, posebno u njegovim prvim mesecima na tržištu. Mnogo korisnika je kritikovalo kompaniju u pogledu promena koje je napravila a posebno što se toliko fokusirala na funkcije na dodir, te su ove kontroverze dovele do razočaravajućeg učinka na tržištu.

Windows 9 bi trebao da donese dosta promena na ovom polju, a prema najnovijem izveštaju, Microsoft će ga učniti besplatnim za one koji imaju moderni operativni sistem (Windows 8 i Windows 8.1).

Iako to nikada nije javno priznao, ni Microsoft nije zadovoljan poslom koji je uradio Windows 8, a prema nekim insajderskim izvorima, rukovodioci ove kompanije su zaista na sastancima sa zaposlenima rekli da je ovaj moderni operativni sistem obavio posao ispod svakog očekivanja.

Ni nakon nekoliko ažuriranja, udeo Windowsa 8 nije postao zadovoljavajući, te su sada sve oči usmerene ka Windowsu 9.

Vista je poznata kao jedan od najvećih Microsoft-ovih promašaja u istoriji, a stidljivo se poručuje da ni Windows 8 nije daleko.

Kompanija se nada da će mu mnogi kada Windows 9 izađe, odmah dati šansu i zaboraviti na Windows 8, a koji je najbolji način da se to postigne nego da se onima koji imaju Windows 8 besplatno da Windows 9? Ostaje da se vidi da li će kompanija iz Redmonda biti spremna na ovakav potez.

Izvor: www.benchmark.rs/softpedia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: