Nexus 9 će praviti HTC i imaće Tegrin K1 procesor

Baš kao što se proteklih nedelja nagađalo, HTC će se vratiti u tablet arenu sa Nexusom 9 – prvim tabletom kompanije od 2011. i prvim Nexus uređajem od Nexusa One iz 2010. godine.

Tehnopolis

Izvor: TalkAndroid

Utorak, 23.09.2014.

17:11

Default images

Sudeći po Wall Street Journalu, tablet predstavlja rezultat dugotrajne saradnje između Googlea i HTC-a, a inženjeri tajvanske kompanije bili su prinuđeni da konstantno putuju i rade između centara ove dve kompanije.

Glasine u vezi sa Nexusom 9 kolaju već duže vremena, ali se jako malo zna o samom tabletu osim toga da će posedovati Tegrin novi K1 procesor kao i dugoočekivani Android L.

Ranije spekulacije tvrdile su da će uređaj posedovati 8.9 inčni 2.560 x 1.440 displej sa Super LCD tehnologijom kao i 5GB RAM-a i uobičajene HTC funkcije.

Jako malo toga je poznato i kada je cena u pitanju, ali ukoliko su raniji Nexus uređaji bilo kakav indikator, u pitanju bi mogao da bude premijum uređaj sa cenom budžetnog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: