Google omogućava da u Maps dodajete mesta koja nedostaju

Google Maps aplikacija se pokazala kao izuzetno korisna i od velike je pomoći u pružanju sveobuhvatnih vodiča za one koji putuju u nepoznata mesta.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2014.

19:22

Default images

Međutim, kako ništa na ovom svetu nije perfektno, Google je odlučio da u Maps implementira pomoć drugih korisnika. Google će korisnicima mobilne aplikacije omogućiti da ubacuju mesta koja nedostaju i bitne lokacije u Maps.

Kako bi korisnik pristupio ovoj opciji, potrebno je da tapne bilo gde na mapi, a puni detalji adrese će se pojaviti.

Potom je potrebno izabrati "Add a Missing Place" link u koji se potom ubacuju podaci kao što su naziv mesta, kategorija, telefonski broj, veb sajt i drugo.

Što se tiče kategorija mesta koje se na ovaj način mogu dodati, ona uključuju gotovo sve- od barova i prodavnica, do bioskopa, škola i bolnica. Google zadržava pravo da informacije koje se unose budu objavljene u Map Makeru.

Izvor: www.benchmark.rs/ubergizmo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: