Igre sa groblja Atari igara biće podeljene muzejima i prodate

Jedna od urbanih legendi je konačno potvrđena ranije tokom ove godine.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 14.09.2014.

14:00

Default images

Foto: Chris L/Flickr.com

Radnici na građevini u Novom Meksiku su pronašli veliki broj Atari 2600 igara, koje su tamo bile zakopane više od 30 godina. Atari je ove igre zakopao za vreme velikog kraha video igara 1983. godine, ali ova priča nikada nije bilo potvrđena - do sada.

Oko 1300 igara koje su pronađene će biti podeljene muzejima, dok će neke biti prodate putem eBay sajta.

“Plan je da se igre podele muzejima, kako bi priča bila ispričana,” rekao je menadžer ovog gradilišta. On je istakao da mu je neko za jednu igru ponudio čak 500 dolara, ali je pitanje koliko će druge igre vredeti na aukcijama.

Ovo je ipak samo deo pronađenih igara, obzirom da je Atari zakopao oko 792.000 primeraka. Upravnici gradilišta su se nadali da će pronaći oko 20.000 igara, ali je pronađeno tek 1300 komada.

Izvor: www.benchmark.rs/the verge

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: