Kada se Cortana i Siri nađu u istoj reklami

Microsoftov inteligentni personalni asistent pokazao je svoju zlu stranu u kompanijinoj najnovijoj reklami.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

18:26

Default images

Reklama upoređuje Cortanu i Siri, a počinje simuliranim iPhoneom 5S koji se ogleda u ogledalu. Ovu idilu prekida HTC One M8 for Windows bacajući senku na iPhone većim ekranom i elegantnim dizajnom.

„Ali ja sam puno više od samo lepog lica“, tvrdi Siri. „I ja“, odgovara joj Cortana i dodaje: „Mogu da proverim tvoj kalendar , pa potom saobraćaj i da ti zakažem manikir na vreme“.

Iako Cortana ovde poentira, postavlja se pitanje da li ona zapravo ispunjava sve obećano u reklami?

Analiza sajta Mashable pokazala je da je Cortana prilično dobra u predviđanju poteba korisnika, ali njene pretpostavke ponekada mogu biti pogrešne, ali u svakom slučaju čini se da obavlja bolji posao od Siri.

Uprkos tome što ima boljeg personalnog asistenta, Windows Phone i dalje ima problema sa izborom aplikacija. Microsoft je u avgustu nudio 300.000 aplikacija naspram 1.2 miliona koje nudi iOS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: