Poslednji pozdrav dragom MSN Messengeru

Jedan od poznatijih aduta kompanije Microsoft, čuveni Windows Live Messenger, postaće ove jeseni i zvanično deo prošlosti, nakon što korisnici u Kini, poslednji na svetu, budu prestali da ga koriste.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 30.08.2014.

17:02

Default images

Petnaestogodišnja zvezda beskrajnih dopisivanja prošle godine je ugašena u većem delu sveta. Kina je poslednja zemlja u kojoj popularni MSN Messenger funkcioniše kao takav, ali je iz Microsofta stigla vest da će i u toj zemlji ovaj proizvod biti ugašen 31. oktobra, prenosi BBC.

Kao i što je bio slučaj sa ostatkom sveta, i korisnici u Kini biće “zamoljeni” da pređu na Skype, koji je Microsoft kupio 2012. za 8,5 milijardni dolara.

MSN Messenger je dostupan kineskim korisnicima od 2005. godine, gde je beležio značajan uspeh, koji su godinama poljulali konkurentski proizvodi kineskog Tencenta, kao što je QQ Messenger.

Windows Live Messenger i dalje beleži oko 330 miliona korisnika, a prvi put svetlost dana ugledao je 1999. godine, kada je predstavljen kao vrlo jednostavan servis za razmenu poruka. Namera Microsofta bila je da porazi tadašnje popularne servise AIM i ICQ.

Tek kasnije sa razvojem tehnologije dodate su opcije za razmenjivanje fotografije, video pozive i brojne igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: