3/4 smartfona u Evropi koristi Android

Tri četvrtine smartfona u Evropi funkcioniše pod Googleovim operativnim sistemom Android, pokazalo je novo istraživanje o stanju na tržištu smartfona širom sveta, koje je sprovela analitička kompanija Kantar.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: Tanjug

Petak, 29.08.2014.

20:30

Default images

Primera radi, u Francuskoj Googleov operativni sistem ne prestaje da beleži rast.

Googleov sistem je prvi put premašio nadpolovični udeo prodaje smartfona u Evropi u julu 2012. godine. Njegov tržišni udeo je tada bio 58,8 odsto.

Naredne godine (2013), u periodu maj / jun / jul ta stopa je povećana na 66,3 odsto, a dvanaest mesci kasnije (2014.godine) procenat je dostigao 75 odsto.

Android je, takođe, premašio granicu od 70 odsto u Italiji, a od 80 odsto u Španiji, Nemačkoj, Kini i Meksiku, objavljeno je danas na sajtu clubic.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: