Huawei nije oduševljen Samsungovim Tizenom

Huawei ima upozorenje za Samsung: Ne stavljajte sva vaša jaja u Tizen korpu.

Tehnopolis

Izvor: Cnet

Ponedeljak, 25.08.2014.

20:50

Default images

Kineski telekomunikacioni džin već neko vreme izložen je pritisku operatora koji traže da dizajnira smartfone koji bi radili na Samsungovom Tizen operativnom sistemu, ali je kompanija odbijala ove zahteve tvrdeći da: „Tizen nema nikakve šanse da bude uspešan“, izjavio je RIčard Ju, direktor Huaweijeve korisničke biznis grupe u intervjuu za Wall Street Journal.

Ju je tom prilikom izjavio da je Huawei takođe razmatrao mogućnost udaljavanja od Googelovog Android mobilnog operativnog sistema, ali da u trenutnoj situaciji, takav potez nema mnogo smisla.

Samsung koristi svoj otvoreni Tizen sistem u svemu – od nosive tehnologije pa sve do televizora, ali do sada nije imao puno uspeha sa pametnim telefonom sa ovim OS-om kod korisnika.

Samsung je najveći proizvođač Android uređaja na svetu, ali već neko vreme razvija Tizen kao alternativu Androidu, koji trenutno dominira tržištem pametnih telefona sa tržišnim udelom od 80 odsto.

Međutim, Huawei ne misli da je jedino Tizen promašaj. Kompanija takođe misli da Windows Phone mobilni operativni sistem nema budućnost. Ju je izjavio da je Huawei izgubio novac na Windows Phone uređajima kao i da je sve projekte koji su koristili ovaj operativni sistem stavio na čekanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: