HTC One M8 na WP-u manje troši bateriju od Android verzije?

HTC je nedavno predstavio novu verziju svoje perjanice One M8 na Windows platformi. O ovom uređaju se već neko vreme pričalo, ali čini se da je trenutno veća vest to da njegova baterija traje znatno duže nego baterija na modelu koji radi na Androidu.

Tehnopolis

Izvor: TechRadar

Petak, 22.08.2014.

14:48

Default images

Ovo ne bi bilo toliko neobično da u pitanju nisu uređaji sa skoro identičnim hardverom. Ovo takođe pokazuje da Windows 8.1 znatno manje crpi bateriju od trenutnih verzija Androida.

Baterija HTC-a One od 2.600mAh može da izdrži 22 časa razgovora i 528 časova u režimu mirovanja kada koristi Windows Phone, dok Android verzija sa gotovo identičnim specifikacijama može da izdrži 20 časova razgovora i 496 časova u mirovanju.

Ove brojke dolaze direktno od HTC-a i zvaničnih specifikacija za ova dva uređaja.

Sa druge strane, statistika koju pokazuje Verizon, jedini ovlašćeni operator koji prodaje Windows verziju, je još dramatičnija – svega 12 časova razgovora i 12.2 dana u stanju mirovanja za Android verziju i 21 čas razgovora i 15.5 dana u mirovanju za Windows verziju.

Čini se da je Verizon koristio drugačiji kriterijum priliom ocenjivanja baterija, što objašnjava neslaganje između tvrdnji proizvođača i operatora.

Međutim, bez obzira na sve, svi se slažu da baterija na HTC-u One M8 sa Windows operativnim sistemom traje duže. HTC i zvanično predstavio HTC One (M8) na Windows Phoneu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: