HTC i zvanično predstavio HTC One (M8) na Windows Phoneu

HTC je upravo otkrio verziju svog smartfon premijum uređaja One (M8) koja radi na Windows Phone operativnom sistemu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 19.08.2014.

18:11

Default images

Modifikovani HTC One (M8) pojavio se u prodaji u SAD, a njegova cena uz jednogodišnji ugovor iznosi 99 dolara – što ga čini skoro duplo jefitnijim od verzije koja radi na Googleovom Androidu.

Ovo je prvi put da je proizvođač smartfona koji se već neko vreme nalazi u finansijskim problemima predstavio Windows uređaj nakon skoro 2 godine pauze.

Analitičari smatraju da je nov uređaj „skoro sigurno finansijski podržan od strane Microsofta“ u pokušaju da kompanija napravi znatno čvršću bazu u SAD.

Novi telefon, koji dolazi sa Windows 8.1 operativnim sistemom dostupan je isključivo putem mobilonog operatora Verizona.

HTC One (M8) Windows OS-om poseduje Snapdragon quad core 801, Duo Cameru sa zadnje strane koja koristi UltraPixel senzor rezolucije 4 megapiksela, kao i prednju kameru od 5 megapiksela.

Dimenzije uređaja su potpuno identične - 146.4 x 70.6 x 9.4 mm, a težina iznosi 160 grama.

Tu je još i 32GB interne memorije koja se uz pomoć microSD kartice može proširiti na 128GB, a uređaj će napajati 2.600mAh baterija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: