Sve manje korisnika zainteresovano za aplikacije

Apetit korisnika smartfona za novim aplikacijama polako jenjava a prosečan broj skinutih aplikacija po korisniku je u konstantnom padu, piše Telegraph.

Tehnopolis

Izvor: Telegraph

Ponedeljak, 18.08.2014.

19:15

Default images

Skoro jedan od tri korisnika (31 odsto) smartfona u Ujedinjenom Kraljevstvu tokom meseca ne skine čak ni jednu aplikaciju, sudeći po izveštaju kompanije Deloitte – u pitanju je veliki pad u poređenju sa jednim od pet korisnika u 2013. godini.

Prosečan broj aplikacija koje neko skine tokom meseca pao je sa 2.32 na 1.82, ali ovo ipak ne znači da se tržište smanjuje.

Deloitte tvrdi da je ovaj pad u broju preuzetih aplikacija zabeležen zbog toga što je došlo do porasta broja korisnika koji imaju više od 50 godina.

„Novi korisnici u poznijim godinama svoje smartfone koriste za slanje tekstualnih poruka. Ukoliko pogledate ko koristi IM servise kao što su WhatsApp i WeChat, videćete da su u pitanju mlađi korisnici“, izjavio je Pol Li iz kompanije Deloitte.

Drugi razlog za ovaj pad odnosi se na to da dugogodišnji korisnici već imaju svoje omiljene aplikacije.

„Veoma je lako napraviti aplikaciju, ali je veoma teško ubediti nekoga da je preuzme, zato trenutno imamo veliko tržište koje se odnosi na preporučene aplikacije, pošto ljudi uglavnom svoje izbore baziraju na tome koje aplikacije koriste njihovi prijatelji“, dodao je Li.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: