Novo odmeravanje: Cortana vs. Siri

Kompanija Microsoft postavila je na YouTube svoj novi video oglas u kojem poredi virtuelne asistente – Cortanu i Siri i to kako se ponašaju kada treba da povežu vaše naredbe sa događajima i drugim ljudima (contextually-aware tasks).

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.07.2014.

11:31

Default images

Video “Srećna godišnica” (Happy Anniversary), pokazuje kako se ponaša Cortana na Windows Phone 8.1 smartfonu – u pitanju je Nokia Lumia 635 – kojoj korisnik zadaje da ga podseti da čestita rođendan supruzi kada ga pozove sledeći put i kako ona (Cortana) na osnovu toga pravi podsetnik (reminder). S druge strane, Siri (na iPhone-u 5S) ne uspeva da obavi ovaj zadatak.

Sledeći zadatak je bio da ga Cortana podseti da kupi ruže kada bude prolazio blizu cvećare, i tu Siri ne uspeva da shvati šta se traži od nje. Poslednji test Cortana je automatski izvršila i podsetila da je sada pravi trenutak da se izbegne gužva u saobraćaju – videćete šta Siri radi za kraj...

Ovo je prvi put da je Microsoft “sudario” Cortanu i Siri, ali ranije je već korišćen Siri glas da se ismeva iPad i njegove (ne)mogućnosti. Cortana je najavljena u aprilu uz Windows Phone 8.1, a MS je izrazio želju da njihov virtuelni asistent povezuje podsetnike i sastanke sa drugim ljudima i mestima. Jedan od direktora za Windows Phone rekao je da Microsoft želi da Cortana bude zastupljena na svim platformama, i time (možda) nagoveetio da je uskoro treba očekivati i na iOS i Android platformama..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: