Motorola Shamu – poslednja nada za Nexus?

Novi Nexus telefon, dugoočekivani Nexus 6, mogao bi da bude Motorolino čedo, sudeći po najnovijim glasinama.

Tehnopolis

Izvor: TechRadar

Nedelja, 27.07.2014.

19:00

Default images

Sajt Android Police došao je do informacija koje tvrde da bi uskoro mogli da vidimo novi Nexus telefon sa ekranom od 5.9 inča, koji je trenutno poznat kao Shamu.

Izvori tvrde da bi uređaj trebalo da poseduje senzor za čitanje otiska prsta i da će se u prodaji pojaviti u novembru, nakon što Apple predstavi iPhone 6.

Ukoliko se ovo zaista obistini, novi Nexus trebalo bi da bude predstavljen zajedno sa HTC-om Volantis – 8.9- inčnim tabletom.

Oba uređaja takođe se očekuju sa najnovijim operativnim sistemom Android L, koji je trenutno još u fazi razvoja.

Budućnost Nexus linije je već neko vreme pod znakom pitanja. Prvo je LG, dugogodišnji Googleov partner, objavio da neće raditi na Nexus uređajima u budućnosti, a onda su se pojavile glasine da će Android Silver inicijativa predstavljati zamenu za Nexus liniju.

Međutim, tokom ovogodišnje I/O konferencije, Googleov šef inženjerskog odseka Dejv Burk izjavio je da ćemo biti u prilici da vidimo još dosta toga iz Nexus linije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: