Apple bi mogao da „zastari“ za dve godine

Tehnološki sektor je toliko kompetitivan da bi Apple uskoro mogao da bude izbačen iz posla, tvrdi jedan šef investicionog fonda.

Tehnopolis

Izvor: Cnet

Ponedeljak, 28.07.2014.

08:36

Default images

Apple bi mogao da „zastari“ za dve godine zbog toga što je tehnološki sektor toliko takmičarski nastrojen.

Uprkos profitu od 7.7 milijardi dolara, Pedro de Noronga, partner u investicionom fondu Noster Capital, tvrdi da je nemoguće znati šta će se sa kompanijom desiti ukoliko je posmatramo dugoročno.

„Meni je kao investitoru potrebno da znam gde će kompanija biti za 5 do 10 godina. Međutim, ja ne znam gde će te kompanije tada biti. Samo pogledajte Apple, u pitanju je kompanija kojoj se divim i koju volim – ali ja ne posedujem njene deonice, iako posedujem Apple proizvode. Ne znam gde će Apple biti za tri godine. Možda postane nepotreban ili zastareo, kao što smo to već imali prilike da vidimo sa velikim brojem drugih kompanija“.

Apple, koji za konkurenciju ima Google, Samsung, Sony, Microsoft pa čak i Facebook, bi trebalo da predstavi novu verziju iPhonea krajem ove godine, a očekuje se da bi svoju premijeru uskoro mogli da imaju i pametni sat i Apple televizija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: