Facebook dugme „save” čuva stvari za kasnije

Opcija “save” omogućava čuvanje sadržaja za kasnije čitanje, a njome Facebook pravi još jedan korak ka kompaniji koja je fokusirana isključivo na sadržaj.

Tehnopolis

Izvor: 24sata.hr

Sreda, 23.07.2014.

08:08

Default images

Za razliku od brojnih zahvata i opcija koje se korisnicima nisu sviđali, Facebook je u juče napokon predstavio i novu mogućnost koja bi trebalo da bude zanimljiva većini korisnika.

Facebook Save (sačuvaj) omogućiće vam da za kasnije sačuvate stvari objavljene na vašem feedu. Tako ćete razne priče, linkove, spotove ili TV emisije moći da spremite i pročitate kad ćete imati vremena.

Sve što sačuvate biće privatno, osim ako to ne odlučite kasnije da podelite s prijateljima, a Facebook će vas s vremena na vreme podsetiti da imate stvari koje niste pogledali neko vreme.
Foto: newsroom.fb.com
Kako bi nešto “sačuvali” treba da kliknete na Save ikonu u donjem desnom uglu posta ili na opcijama iz gornjeg desnog ugla. Linkovi, postovi i ostalo će se čuvati u istu kategoriju, unutar koje će sve biti grupisano.

Brojni korisnici do sada su zanimljive stvari na Facebooku pamtili tako što bi ih čuvali u browseru kao linkove, na Pinterestu, Evernoteu ili nekoj drugoj aplikaciji.

Sada, ovom opcijom to je sve mnogo lakše i brže, odnosno “Save” se, na prvu loptu, čini kao dobar alat za kontrolisanje gomile informacija na feedu. Kako se trenutno opisuje, Save nam neće dozvoliti da sačuvamo statuse prijatelja ili foto-albume, odnosno društvene aktivnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: