Kraj za Microsoft Android smartfone

Kompanija Microsoft prestaće da proizvode svoje telefone koji rade na Android operativnom sistemu, objavio je danas BBC.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: B92, BBC

Četvrtak, 17.07.2014.

19:22

Default images

Ova odluka doneta je nakon što je saopšteno da će Microsoft otpustiti 18.000 zaposlenih. Od toga će najveći deo biti podeljen zaposlenima o Nokiji, koju je Microsoft kupio u aprilu ove godine.

Tako će i Nokia X modeli smartfona postatio deo Lumia serije i ubuduće će biti proizvođeni sa Windows Phone operativnim sistemom.

Ovaj potez iznenadio je mnoge, s obzirom na to da je Microsoft svoje prve Android telefone predstavio u februaru na sajmu u Barseloni.

U mejlu koji je prosleđen zaposlenima u Microsoftu 17. jula, izvršni direktor odseka za mobilne telefone Stiven Ilop naveo je da je plan kompanije da se Windows phone razvija u pravcu povoljnijih smartfona, zajedno sa Lumia serijom.

“Planiramo da ponudimo jeftinije Lumia uređaje”, najavio je Ilop. Prema njegovim rečima do sada proizvedeni Nokia X smartfoni sa Androidom i dalje će imati podršku Microsofta, ali se više neće proizvoditi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: