Kineski mediji: Apple je pretnja državnoj bezbednosti

Kineski državni mediji su u petak okarakterisali iPhone kao pretnju nacionalnoj bezbednosti, zbog sposobnosti tog smartfona da prati korisnikovu lokaciju.

Tehnopolis

Izvor: nbcnews.com

Petak, 11.07.2014.

21:48

Default images

Izveštaj CCTV kritikovao je funkciju "Frequent Locations" na iPhoneu koja omogućava korisnicima da budu praćeni i da se otkriju informacije o njima.

"To su veoma osetljivi podaci", rekao je istraživač koje su novinari CCTV intervjuisali. "Ako bi se tim podacima pristupalo, mogla bi da se otkrije celokupna ekonomska situacija zemlje, pa čak i državne tajne", rekao je on.

Apple nije želeo da komentariše ove navode.

Inače, ta kompanija je često na udaru medija u Kini, koji kompaniju optužuju da daje podatke o korisnicima američkim obaveštajnim agencijama i pozivaju na "ozbiljnu kaznu".

Takođe, Apple je tamo kritikovan i zbog nedovoljne korisničke podrške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: