Times New Roman - najpoznatiji font na svetu?

Često opisan od strane dizajnera kao dosadan, čitak, standardan, engleski, klasičan i džentlmenski, ali nikad namenjen zabavi, font Times New Roman je postao jedan od najpoznatijih fontova na svetu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 15.06.2014.

14:29

Default images

“Izgleda kao knjigovođa u odelu”, navodi Endi Altman iz “Why Not Associates”, britanske kompanije za grafički dizajn.

Međutim, za razliku od njega, postoje i oni koji smatraju da ovaj font, dizajniran 1931. godine za The Times, i dalje može biti moderan.

Ono što je možda još važnije - mali je broj osoba koje, bez obzira na to koristi li računar, nikada nisu videle Times New Roman.

Mnogi će zaključiti da je pravo zadovoljstvo čitati knjige kojima je tekst upravo u tom obliku, a iako je mnogima dosadan i nenametljiv, kako kažu “tipičan britanski”, svoju ulogu veoma dobro ispunjava.

Altman ga u 27 godina rada nije nijednom koristio, ali šta je sa ostatkom dizajnerskog društva? Slična je situacija. Međutim, Times New Roman je vezan pre svega za čitatelje - nikako za dizajnere. U čast svog omiljenog fonta, The Times je nedavno predstavio zanimljiv video-zapis, koji možete pogledati u nastavku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: