Microsoft jeftinim telefonima želi da vrati slavu brenda Nokia

Microsoft, novi vlasnik kompanije Nokia, želi da proizvodi jeftine telefone, kako bi obnovio slavu firme, koja je nekada bila najveći proizvođač mobilnih telefona na svetu.

Tehnopolis

Izvor: indiatimes.com

Nedelja, 27.04.2014.

19:19

Default images

Pre nego što ju je kupio Microsoft, Nokia je izgubila veliki deo udela na tržištu, dok su se Samsung i Apple utrkivali za pridobijanje korisnika.

Nokia se udružila sa Microsoftom 2011. kako bi lansirala Lumia liniju smartfona, zasnovanu na Windows Phone operativnom sistemu.

Windows Phone je najbrže rastući ekosistem na tržištu smartfona, prema istraživačkoj firmi IDC, a treći najveći operativni sistem u prvoj četvrtini 2013.

Jeftini mobilni telefoni i smartfoni sve su traženiji u Aziji i Africi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: