HTC proizvodi novi Nexus tablet?

Novi izveštaj sajta DigiTimes dodatno podržava glasine da se Google okrenuo HTC-u kada je razvoj novog Nexus tableta u pitanju.

Tehnopolis

Izvor: TalkAndroid

Utorak, 22.04.2014.

16:50

Default images

Raniji izveštaji sugerisali su da Google radi na nasledniku 10-inčnog Nexus tableta koji bi trebalo da bude predstavljen krajem ove godine, a ovaj poslednji izveštaj sugeriše ne samo promenu proizvođača, već i to da bi kompanija mogla da smanji veličinu uređaja koji bi ujedno mogao da bude i njen poslednji tablet.

Najnoviji izveštaji navode kako se Google udružio sa HTC-om kako bi proizveli 8-inčni tablet koji bi trebalo da se pojavi tokom treće četvrtine 2014. godine.

Ovaj izbor donekle je čudan s obzirom na manjak prisustva HTC-a na tržištu tableta, iako ovo ne bi bio prvi put da su dve kompanije sarađivale oko Nexus uređaja.

Poslednje dve verzije Nexusa 7 proizvodio je ASustek, međutim, prodaja nije bila dovoljno dobra koliko su se obe kompanije nadale a čini se da je Asutek spreman da sam stupi na ovo tržište bez Googleovih ograničenja.

Zanimljiv obrt u ovoj priči jeste i informacija da bi ovaj tablet ujedno mogao da bude i poslednji koje će Google predstaviti što bi ga činilo pravim raritetom, baš kao što je to i jedini tablet koji je HTC do sada predstavio – HTC Flyer.

Izvori navode da Googleovi Nexus tableti nisu imali značajan uticaj na tržište što predstavlja i osnovu za odluku da kompanija napusti ovakve modele u budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: