Predstavljen prvi Quad HD AMOLED displej

Prvi Quad HD AMOLED displej, koji će imati rezoluciju 2.560 x 1.440, predstavljen je proteklog vikenda, a za njegovu proizvodnju zadužena je kompanija AU Optronics.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: B92, Mashable

Ponedeljak, 14.04.2014.

14:31

Default images

Jedan od najvećih proizvođača displeja na svetu, AU Optronics predstavio je AMOLED displej veličine 5.7 inča i Quad HD rezolucijom 2.560 x 1.440. U prevodu, po jednom inču ovaj displej imaće 513 piksela (PPI), što je više od svih trenutno dostupnih displeja smartfona, piše Mashable.

Iako ljudsko oko na normalnoj udaljenosti može da "vidi" svega 300 piksela po inču, Mashable piše kako se trka na tom polju ne zaustavlja.

Tako je najavljeni displej AU Optronicsa, čija debljina u konačnom proizvodu neće prevazilaziti više od pola milimetra, rekorder u svojoj kategoriji.

Ali ne zadugo, jer su Sharp, SEL i Samsung Display takođe najavili nove AMOLED displeje koji će pokušati na nadmaše postavljeni zadatak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: