Facebook: Iznuđeni lajkovi biće kažnjavani

Facebook želi što kvalitetniji News Feed za svoje korisnike pa su najavili mere kojima planiraju da se bore protiv stranica koje traže od korisnika da nešto rade.

Tehnopolis

Izvor: 24sata.hr

Subota, 12.04.2014.

08:59

Default images

Kako bi dodatno uredili i poboljšali News Feed, Facebook je najavio kazne za stranice koje privlače korisnike tako što traže da lajkuju ili komentarišu njihove postove.

Takvim "žickanjem" lajkova od korisnika se traži da neku sliku ili post lajkuje, komentariše i podeli, uz jedinu svrhu da se taj post proširi dalje od onoga što bi bilo normalno za takvu objavu. Ljudi često reaguju na to i prošire postove, ali na istraživanje o kvalitetu, iz Facebooka kažu da su manje vredni od drugih postova sa sličnim brojem lajkova ili komentara.

Tu se navode fotografije i video koji se iznova učitavaju i dele, a neke objave u stvari su linkovi na stranice sa oglasima.

Stoga su se odlučili na uvođenje boljeg prepoznavanja takvih postova, a Facebook želi da preduzme sve da se što manje vide pored bitnijih priča. Ovo neće imati uticaja na stranice koje podstiču stvarnu diskusiju.

Manji deo autora na Facebooku, koji namerno stvaraju spam sadržaj, videće da će im se distribucija sadržaja znatno smanjila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: