Počinje takmičenje najboljih mladih programera

Razvojni centar kompanije Microsoft u Srbiji najavio je danas da će od 1. aprila početi prva faza takmičenja u rešavanju algoritamskih problema namenjeno studentima i srednjoškolcima iz regiona i celog sveta, a finale će biti održano na jesen u Beogradu.

Tehnopolis

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.03.2014.

21:25

Default images

Takmičenje, pod nazivom Bubble Cup, koje organizuje Informaciono društvo Srbije, a glavni pokrovitelj i organizator tehničkog dela takmičenja je Razvojni centar Microsofta u Srbiji, održava se sedmi put za redom.

Prva faza takmičenja počeće 1. aprila i trajaće mesec dana, a druga faza predviđena je za maj, dok će se finale održati na jesen u Beogradu.

"Babl kap" je timsko takmičenje u rešavanju algoritamskih problema namenjeno studentima i srednjoškolcima iz celog sveta, a ciljem da se popularizuje programiranje, ali i usavršavanje mladih timova koji svoje umeće pokazuju na brojnim međunarodnim takmičenjima.

Prošle godine je oko 600 studenata i srednjoškolaca učestvovalo u "on lajn" rundama. U finale se plasiralo 10 studentskih i 13 srednjoškolskih timova, koji imaju po tri takmičara u timu, navedeno je u saopštenju Razvojnog centra Majkrosofta u Srbiji.

Razvojni centar Majkrosofta u Beogradu, osnovan pre više od osam godina, zapošljava oko 150 najboljih mladih programera iz Srbije, a veći deo njih su bili nekadašnji učesnici ovog takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: