Microsoft plaća korisnicima XP-a da promene OS

Kraj podrške za Windows XP se polako bliži i Microsoft ne bira sredstva kako bi se osigurao da korisnici zamene svoju dotrajalu platformu.

Tehnopolis

Izvor: TechRadar

Nedelja, 16.03.2014.

20:09

Default images

U najnovijem potezu kompanije, Microsoft sada korisnicima Windowsa XP zapromenu platforme nudi 50 dolara u kreditima za svaku kupovinu Windows tableta ili laptopa.

Pored kredita, kompanija takođe novim korisnicima daje 90 dana premijum besplatne tehničke podrške potpuno beplatno kako bi pomogla korisnicima da što bezbolnije naprave ovu tranziciju. Ovaj servis uključuje 24/7 telefonsku i čet podršku kako bi što lakše prešli na novi operativni sistem.

Na samom kraju, kompanija iz Redmonda je proširila besplatan prenos podataka kroz servis Laplink kako bi dodatno korisnicima pomogla da sve sa svog hard diska prenesu na novu mašinu uključujući tu i fotografije, video snimke, muziku i druge dokumente potpuno besplatno.

Microsoft polako spušta zavesu na Windows XP a poslednja zakrpa biće objavljena 8. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: