8 core telefoni neće biti najprodavaniji u 2014.

Iako će uređaji sa 8 jezgara, poput Samsungovog Galaxyja S5, biti dostupni u 2014. godini, analitičari i izvori iz industrije ne misle da će njihova prodaja biti preterano uspešna ove godine.

Tehnopolis

Izvor: TalkAndroid

Nedelja, 16.03.2014.

18:35

Default images

Mnogi od stručnjaka iz industrije smatraju da su za ovo odgovorne dve stvari.

Prva, proizvođači su i dalje fokusirani na quad core modele i proizvodnju budžet uređaja. U mnogim slučajevima, uprkos tome što su mnogi proizvođači rekli da će podržavati 8 core procesore, razvojni proces još nije u potpunosti završen kako bi se takvi uređaji našli u prodaji.

Dok se taj rad i dalje odvija. proizvođači čipova kao što je MediaTek i dalje održavaju popriličnu razliku u ceni između 8 core i quad core čipova, što olakšava pritisak da se ubrza njihovo usvajanje.

Drugu stvar predstavlja briga da su zrela tržišta prezasićena u premijum segmentu i rast se seli na drugu stranu – budžet uređaje. Brojni analitičari smatraju da prodaja Samsungovog 8 core modela Galaxy S5 uopšte neće biti uspešna kao što to kompanija očekuje.

Kombinacija proizvodnih ograničenja i smanjenja potražnje bi trebalo da drži smanjenu potražnju za 8 core uređajima sve do početka 2015. godine kada se očekuje rast ovog segmenta tržišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: