Statua po narudžbi Applea stvorena u Srbiji

Jednom od osnivača Epla, Stivenu Džobsu, velikom vizionaru i jednom od najuticajnijih ljudi u svetu infomracionih tehnologija, sutra će u Beogradu, pre nego što krene put SAD, biti otkriveno spomen obeležje koje je naručila centrala Epla iz Kupertina u Kaliforniji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 23.02.2014.

10:20

Default images

Otkrivanje obeliska u Ustanovi kulture Palilula upriličeno je na dan Džobsovog rođenja pre 59 godina. Skulptura je delo našeg poznatog vajara Dragana Radenovića koji će je i otkriti, ali i objasniti kako je došlo do kontakta sa upravom Apple, najavila je Ustanova kulture Palilula.

Par dana nakon promocije, obelisk se seli u Kupertino u SAD, gde je Džobs išao u osnovnu školu i gde je sedište Apple, međunarodne korporacije koja je jedna od vodećih u oblasti informacionih tehnologija.

Džobs je, posle duge borbe sa bolešću, preminuo oktobra 2011. godine pošto se nekoliko meseci pre toga povukao sa mesta generalnog direktora Applea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: