Još jedna srpska aplikacija na Google Play-u

Početkom ove godine Google Play postao je bogatiji za još jednu aplikaciju srpskog porekla. U pitanju je aplikacija "They" koja bi trebalo da poboljša odnose među njenim korisnicima.

Izvor:
Podeli

Jelena Popović, Jovana Miljanović i Nikola Milošević su na ideju došli za vreme odmora na Zlatiboru gde su diskutovali o tome kako je mali broj aplikacija tu da pomogne korisnicima da održe dobre odnose sa bliskim okruženjem i kako je uz pomoć nekoliko klikova moguće poboljšati svaki odnos.

Moć da zapamtimo sitnice o bitnim ljudima je ono čime treba da se ponosimo i nešto što podiže sve naše odnose sa drugima na viši nivo. U današnje vreme kada imamo stotine prjatelja na raznim mrežama, većinom poznanika, naša prirodna moć da memorisemo sve sitnice i podatke o njima biva nadjačana kvantitetom, te kvalitet trpi.

"Aplikacija 'They' će vam omogućiti da napravite kolaž momenata koje delite sa dragim osobama, koji mogu sadrzati fotografije, tekst, emotikone… Za svaku osobu koju ubacite u 'They' dobijate mali profil gde možete da dodate njene odnosno njegove društvene mreže, automatski skinete broj telefona iz vašeg imenika, pa preko Theya zovete, šaljete poruke ili mejlove", objašnjava Jovana Miljanović.

Ljudi koji vam znače imaju svoje preference kada je u pitanju piće, jelo, omiljen kafić ili pisac, a kada znate sve te stvari onda vam je lako da na primer iznenadite devojku za dan zaljubljenih ili kupite prijatelju dres njegovog omiljenog kluba za rođendan, tvrde tvorci ove aplikacije.

"Uzimamo u obzir sve komentare naših korisnika, koji nam u ovoj fazi najviše znače", dodaje Miljanović. "Planiramo jos bolju integraciju sa društvenim mrezama, sinhronizaciju za serverima, bekape...Želimo da omogućimo korisnicima da dele momente jedni sa drugima, ili sa svojim malim grupama koje budu kreirali. Nešto poput timelinea vašeg prijateljstva, romantične veze ili poslovne saradnje."

Prati B92 na Viberu

Vesti

Sajber virus "WannaCry" delo hakera iz južne Kine?

Stručnjaci za sajber bezbednost ustanovili su da bi sajber virus "WannaCry", koji je ugrozio više od 200.000 kompjutera u 150 zemalja, ranije ovog meseca, mogao biti delo hakera poreklom iz južne Kine, Hong Konga, Tajvana ili Singapura, piše list Saut Čajna morning post.

Vesti ponedeljak 29.05. 09:06 Komentara: 4

Tramp besni na Twitteru zbog "lažnih vesti"

Američki predsednik Donald Tramp, koji je bio, kak primećuju mediji, neobično odsutan na Twitteru tokom svoje devetodnevne međunarodne turneje, nastavio je danas da se oglašava putem svoje omiljene društvene mreže, i to žustrom "olujom tvitova" u kojima besni zbog "lažnih vesti".

Vesti nedelja 28.05. 16:25 Komentara: 3

Jakne koje pune mobilne uređaje bi uskoro mogle postati stvarnost

Ideja o laganim i udobnim jaknama koje proizvode električnu energiju da bi osvetile one koji uživaju u noćnom trčanju uskoro bi mogla da postane stvarnost. Naučnica koja se bavi istraživanjem materijala Triša Endrju sa Univerziteta Masačusets u Amherstu, uskoro bi mogla da proizvesti upravo jedan takav primerak.

Vesti nedelja 28.05. 14:44 Komentara: 2
strana 1 od 1613 idi na stranu