Na Gmail ćete dobijati i mejlove koje ne želite

Korisnici Gmaila uskoro će možda primetiti da im u inbox stižu poruke od sasvim nepoznatih ljudi.

Tehnopolis

Izvor: Newser

Petak, 10.01.2014.

17:22

Default images

Naime, Google će uskoro omogućiti svim korisnicima Google+ da pošalju mejl bilo kom korisniku Gmaila koji je takođe na Google+, pa čak i onima koji se međusobno ne poznaju.

Vaša dozvola nije potrebna.

Nije potrebno naglašavati da je takav potez izazvao kritike, uprkos činjenici da će pošiljalac moći da vidi vaš mejl samo ako mu odgovorite na poruku.

“Možete odabrati da isključite ovu opciju, ali svi znamo kako se priča završava: milioni korisnika će biti suviše zauzeti, ili neće ni primetiti šta se dešava, dok ne dobiju mejl koji nisu želeli”, primetio je Kris Tejlor, novinar Mashable.

Google će obaveštavati korisnike o promeni putem mejla, a takvi mejlovi nalaziće se u Social tabu.

Međutim, već sad možete isključiti ovu opciju, tako što ćete ući u General tab u Gmail Settings i odabrati “No One” u odeljku “Email via Google+”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: