YouTube se sprema za 4K, ali postoji caka

Ukoliko tražite dodatni sadržaj za vaš 4K televizor, uskoro ćete dobiti novi izbor – YouTube.

Tehnopolis

Izvor: Mashable

Petak, 03.01.2014.

19:40

Default images

Kompanija u vlasništvu Googlea planira da naredne nedelje demonstrira 4K video u okviru želje da uskoro ponudi video sadržaj naredne generacije.

YouTube će plasirati 4K, ili Ultra HD video, u novom formatu pod imenom Vp9, besplatnom codecu koji će navodno ponuditi i bolje iksustvo korišćenja Google Hangoutsa.

VP9 koristi znatno manje podataka neki drugi codeci što će omogućiti strimovanje sadržaja visokog kvaliteta uz manje korišćenje internet resursa.

Međutim, hardver mora da bude bude u stanju da podržava ovaj format pre nego što korisnici budu u prilici da ga gledaju. Google navodno radi i na tome i demonstriraće strimovan 4K sadržaj na televizorima kompanija LG, Panasonic i Sony, a uskoro bi Samsung, ARM i Intel trebalo da počnu da prave hardver koji podržava VP9.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: