Lenovo predstavio Vibe Z i još neke novitete

Kompanija Lenovo predstavila je Lenovo Vibe Z, svoj prvi LTE smart telefon, veoma tanak i brz uređaj sa podrškom za upravljanje pokretima, softverom za obradu fotografija i drugim vrhunskim tehnologijama.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 03.01.2014.

17:27

Default images

Kao pratioce modela Vibe Z, kompanija Lenovo je predstavila i trio smart telefona, počevši sa S930 koji poseduje ekranom dijagonale 6 inča- namenjen ljubiteljima multimedijskih sadržaja, S650, sa dijagonalom od 4,7 inča i - u kompaktnom i modernom kućitu Pored njih, tu je i " Tweener " A859 , dijagonale 5 inča a visokih performansi.

Ova četiri nova uređaja dopunjuju postojeći portfolio telefona kompanije Lenovo koji obuhvata i cenovno najprihvatljivije modele, ali i premijum modele dostupne u nekoliko cenovnih razreda.

Lenovo, trenutno treći najveći globalni proizvođač mobilnih smart uređaja u svetu, agresivno se proširio na tržište smart telefona predstavljanjem pametnih telefona u 18 zemalja, među kojima je i Srbija, u protekle dve godine.

"Napravili smo novi Vibe Z elegantnog dizajna, visokih performansi i prilagođenog softvera, tako da korisnici mogu da dobiju najbolje iskustvo sa smart telefonom koji podržava brzine koje omogućuje LTE", rekao je Liu Jun, viši potpredsednik, Lenovo Business Group. " Uz Vibe Z, S i naše nove smart telefone potrošačima se nudi niz izbora veličine ekrana i funkcija, tako da mogu izabrati Lenovo smart telefon koji je pravi za njih i najbolje odgovara njihovim potrebama."
Vibe
Kao prvi smart telefon kompanije Lenovo koji u celini podržava LTE tehnologiju,Vibe Z nudi super - brzi upload podataka da 50 MB u sekundi i preuzimanja do 150 MB u sekundi, da bi zadovoljio i najveće prohteve korisnika. Opremljen sa slotom za jednu microSIM karticu, on radi na GSM / UMTS mrežama do 2100, a tpodržava i 802.11ac WiFi i Bluetooth 4.0 .

Vitki Vibe Z dolazi u tankom srebrnom ili titanijumskom kućištudebljine samo 7.9mm i težak je samo 147 grama. Korisnici će ceniti njegovu laserski ugraviranu poleđinu koja dodirom podseća na tkaninu što ga čini udobnim za držanje. Njegov ekran je dijagonale 5,5 inča, u punoj visokoj rezoluciji (1920k1080) IPS i širokim uglom gledanja.

Slike se prikazuju veoma oštro usklađivanje na 20 / 20 Vision ekranu sa gustinom piksela od 400 piksela po inču. Vibe Z nije samo lep spolja – on poseduje tehnologije superiornih performansi unutra počevši sa Qualcomm Snapdragon 800 quad - core procesorom koji je u stanju da isporuči performanse potrebne za gledanje filmova, snimanje i obradu fotografija, multitasking aplikacija, igranje igara i video razgovore. Uz 2GB memorije i do 16GB skladišne memorije, Vibe Z pruža dovoljno prostora za hiljade omiljenih fotografija i desetine video snimaka .

Telefon poseduje i softver prilagođen za snimanje i kameru visoke rezolucije. Zadnja kamera rezolucije 13 MP sa velikim otvorom blende F1.8 odlično se nosi sa situacijama slabe osvetljenosti pri snimanju fotografija, a prednja kamera rezolucije 5MP opremljena je 84 ° objektivom za širokougaone snimke. Super kamera i super Galerija Lenovo aplikacije omogućiće korisnicima da lako dodaju zabavne efekte na svojim fotografijama. Dodatno, Vibe Z nudi specifičan lenovo sofver koji podržava upravljanje pokretima za korišćenje na većim ekranima.

“Ponosni smo što sarađujemo sa kompanijom Lenovo na predstavljanju njihovog prvog LTE smart telefona,” kazao je Raj Talluri, viši potpredsednik menadžmenta proizvoda u kompaniji Qualcomm Technologies, Inc. “Novi Vibe Z koristi Qualcomm Snapdragon 800 procesor sa integrisanom LTE tehnologijom kako bi omogućio super brzo pretraživanje internet i multimedijalne odlike koje su daleko od uobičajenog iskustva.”
S650
S930 savršeno zadovoljava najviše zahteve korisnika, nudeći sudio visoke definicije i razna poboljšanja za zvuk koja dopunjuju filmsko i igračko iskustvo, dok je model S650 moćni džepni medijski uređaj.

Oba modela imaju srebrno kućište slično modelu Vibe Z, laserski ugravirana poleđinu koja podseća na tkaninu. Dok S930 raspolaže ekranom od 6 inča u visokoj definiciji 1280k720, model S650 poseduje kompaktni ekran dijagonale 4.7 inča- sa rezolucijom gHD 960k540 i IPS širokim uglom gledanja.

S930 pruža impresivno audio iskustvo i bogato sa svojim duplim zvučnicima i Dolbi Digital sistemom, i čak ima direkcione senzore za kretanje u 3D.

MediaTek Quad Core procesor i Android 4.2 spakovani su u 8.7mm tankom kućištu, a i S930 i S650 imaju vredne tehnologije koje pomažu korisnicima da izvuku maksimum iz svog uređaja, što uključuje i dual SIM kartice, što omogućava dva broja u jednom uređaju.

Oba uređaja poseduju zadnju kameru rezolucije 8 MP sa blicem, naprednu prednju kameru, Lenovo Super Camera i Super Galerija aplikacije za dodavanje efekata na fotografije i 8 GB prostora za skladištenje. Oba modela uključuju kontrole pokretima i najnovija Lenovo prilagođavanja operativnog sistema. Osmišjen kao model najviših performansi Lenovo A859 smart telefon kombinuje nekoliko jedinstvenih karakteristika koje pružaju vrlo ugodno iskustvo.

Dostupan u beloj ili crnoj boji, tanak je svega 9.2mm i poseduje ekran dijagonale 5 inča u visokoj definiciji - ( 1280x720) IPS ekran sa 178 ° širokim uglom gledanja.

Kao i novi modeli serije S, i ovaj model ima dvostruku SIM karticu, radi na MediaTek 6582 procesoru i Android 4.2 operativnom sistemu, ima glavnu kameru rezolucije 8 MP, prednju kameru i 8GB prostora za skladištenje podataka.

Vibe Z će se inicijalno biti dostupan od Februara u Indoneziji, Maleziji, Tajlandu, Saudijskoj Arabiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Filipinima.

Model S930 i S650 I A859 će biti uskoro dostupni u zemljama u kojima Lenovo podaje svoje smart telefone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: