Pada zanimanje za mobline aplikacije

Prvi put u svetu je zabeleženo usporavanje rasta broja preuzimanja mobilnih aplikacijama na Božić, dan kada je promet aplikacijama inače najveći.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: Tportal.hr, Autor: M. W./SF Gate

Utorak, 31.12.2013.

17:42

Default images

Flurry, jedna od većih kompanija koje se bave oglašavanjem na prenosnim uređajima, merila je aktivaciju uređaja i broj preuzimanja aplikacija tokom proteklih božićnih praznika. Istraživanjem je bilo obuhvaćeno 400.000 aplikacija širom sveta.

Sam Božić poslednjih nekoliko godina je po pravilu bio dan kad bi se zabeležilo najviše preuzimanja aplikacija u godini, uglavnom zbog toga što bi puno ljudi dobilo nove uređaje na poklon, pa bi ih hteli odmah da iih sprobaju, između ostalog i tako što bi preuzimali i instalirali aplikacije na njih.

Sve dosad za Božić bi se beležilo dvostruko više preuzimanja nego bilo kog drugog dana. Ove godine prvi put se dogodilo da taj broj nije bio dvostruko veći nego nešto manji od toga.

Jedno od mogućih objašnjenja je da je to znak laganog zasićenja i sazrevanja velikih tržišta engleskog govornog područja, poput onih u SAD-u i Velikoj Britaniji, u kojima većina potrošača već ima pametni telefon i/ili tablet, pa nema potrebu da preuzima aplikacije kako bi ga prilagodila svojim potrebama i željama.

Toj tezi u prilog idu i rezultati istraživanja prema kojima su traženi pokloni u SAD bile slušalice i slični dodaci koji poboljšavaju kvalitet korišćenja uređaja kojima korisnici već raspolažu.

Uprkos tome, broj preuzimanja nije pao - veći je 11% nego prošle godine. Tržište, dakle, još raste, samo znatno sporije. Krajem prošle godine, taj porast iznosio je 90 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: