Samsung sprema 560 ppi displej za smartfone?

Baš kao što su se pre par godina proizvođači trkali da naprave najbolji displej za televizor, isto se sada dešava i sa smartfonima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 21.11.2013.

10:50

Default images

Samsung navodno sprema da naredne godine predstavi smartfone koji imaju gustinu piksela od 560 piksela po inču na ekranima čija veličina kreće od 5 inča. U pitanju je 2560 x 1440 piksela.

Ovi AMOLED displeji svoju premijeru bi mogli da imaju sa modelom Galaxy S5.

Izvršni direktor Samsung Displaya Kinam Kim potvrdio je ove glasine, i vrlo je verovatno da bi ekrani ove rezolucije vrlo brzo nakon svoje premijere mogli da pronađu put i do tableta.

Iako ljudsko oko nije u stanju da vidi razliku kada su u pitanju ovako velike rezolucije, jasno je da je na pomolu pravi rat brojkama između proizvođaća smartfona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: