Yahoo najavljuje zaštitu svih korisničkih podataka

Generalna direktorka američkog internet giganta Yahoo, Marisa Majer, izjavila je da će osim na Yahoo mejlu, dodatno kriptovanje, odnosno zaštitu i očuvanje tajnosti korisničkih podataka, početi i na ostalim platformama.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 19.11.2013.

13:20

Default images

Tako bi do kraja prvog tromesečja sledeće godine, sve usluge ove kompanije koristile enkripciju za zaštitu podataka, preneo je regionalni portal Seebiz.

Prema toj najavi, Yahoo će najpre početi s enkripcijom podataka koji se razmenjuju unutar same kompanije, a nakon toga korisnicima će biti ponudjen izbor, da li žele da primene enkripciju i na podatke koje oni sami razmenjuju s kompanijom.

Najnovije mere Yahooa su deo borbe protiv upada raznih vladinih špijunskih agencija, za koje Marisa Majer tvrdi da nikada nisu dobile dozvolu za pristup podacima smeštenim na serverima ove kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: