Samsung: Apple nema tapiju na „seksi“ uređaje

Appleov glavni predstavnik za medije Fil Šiler tvrdi da je Samsungovo kršenje patenata ove kompanije otežalo prodaju iPhonea i iPada.

Tehnopolis

Izvor: TechRadar

Subota, 16.11.2013.

16:33

Default images

Šiler je izjavio da je Samsungova taktika kopiranja dovela do toga da korisnici počnu da sumnjaju u Appleovu veštinu dizajniranja.

On je tokom suđenja oko patentnih prava sa Samsungom sutkinji izjavio da je bio „prilično šokiran“ kada je predstavljen Galaxy S.

„Samsung je samo kopirao iPhone. To slabi način na koji ljudi vide Apple i dovodi do toga da mušterije preispituju naše inovacije i dizajn na način na koji to nikada ranije nisu činile“, dodao je.

Samsungovi predstavnici za štampu odgovorili su na ovo prikazivanjem Galaxy Taba uz pitanje: „Apple ne poseduje patent na prelepi i seksi proizvod. Zar nije tako? Apple nema pravo da spreči dizajn ovog uređaja?“

Nakon ovog, Šiler je odgovorio: „Ne znam kojim Samsungovim uređajima dozvoljeno da kopiraju naše a kojima nije. Ovo izgleda kao iPad“.

U avgustu prošle godine sud je naredio Samsungu da Appleu plati milijardu dolara, iako je kasnije ova cifra smanjena.

Apple želi 380 miliona dolara odštete, ali Samsung smatra da treba da plati 52 miliona dolara.

Bez obzira na ishod suđenja, sasvim sigurno je da nas očekuje još interesantnih trenutaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: