Microsoft objavio Windows 8.1 apdejt

Microsoft je objavio Windows 8.1 apdejt za svoj operativni sistem. Novi apdejt bi trebalo da reši neke od problema originalne verzije Windowsa 8 koji su bili najviše na kritici korisnika.

Tehnopolis

Izvor: BBC

Četvrtak, 17.10.2013.

18:08

Default images

Novi apdejt će vratiti „start“ dugme i dozvoliće kompjuteru da se podigne sistem pod tradicionalnim Windows desktop okruženjem.

Ovo lansiranje dolazi u kritičnom trenutku za kompaniju koja trenutno traži novog šefa a prodaja PC kompjutera je u konstantnom padu.

Windows 8 je trebalo da premosti jaz između uređaja sa ekranom osetljivim na dodir, kao što su tableti i smartfoni i tradicionalnijih uređaja kao što su laptop i desktop računari.

Kao takav, posedovao je interfejs koji su sačinjavale interaktivne pločice koje su mogle dodirom da lansiraju određenu aplikaciju.
Beta/AP Photo/Microsoft
Promene koje će Windows 8.1 doneti korisnicima:

- Start dugme – jednim dodirom otvara se interfejs sa pločicama dok dugim pritiskom otvara sistemske kontrole.

- Desktop mod – dozvoljava ljudima da u potpunosti izbegnu interfejs sa pločicama.

- Prečice na tastaturi – uklanja potrebu da se bira između različitih tastatura kada se kucaju brojevi i slova.

- Kontrola gestovima – pojedine aplikacije, poput onih namenjenih kuvanju, sada se mogu pregledati bez dodirivanja ekrana.

- Veličina pločica – blokovi na interfejsu sa pločicama sada imaju 4 veličine.

- Surfovanje – Windows 8 mašine sada prikazuju odvojene veb stranice jednu do drugo.

Pored ovih ključnih tu su još i neke druge promene koje se tiču multi-taskinga i poboljšanih linkova koji vode do Microsoftove Xbox konzole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: