Lenovo želi da kupi HTC

Iako HTC na razne načine pokušava da privuče pažnju medija, ova kompanija uskoro bi mogla da postane nova akvizicija tehnološkog giganta iz Azije.

Tehnopolis

Izvor: TalkAndroid

Petak, 11.10.2013.

18:36

Default images

Lenovo je nedavno objavio planove da do 2014. godine postane deo tržišta smartfona u Americi i sada se čini da bi kao deo ove strategije mogla da bude i kupovina HTC-a.

Iako se HTC-ov tržišni udeo polako smanjuje, a menadžment se sprema za novu ofanzivu, za kompaniju možda ne bi bilo tako loše da postane deo Lenova, koji je jedan od najvećih proizvođača smartfona u Kini.

Razgovori između dve kompanije navodno traju od avgusta i do kupovine bi moglo da dođe u prvoj polovini 2014. godine.

Lenovo svakako ima iskustva pri sklapanju ovakvih dogovora s obzirom da je 2005. godine kupio ThinkPad brend od IBM-a i pomogao kompaniji da postane jedan od najvećih prodavaca personalnih kompjutera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: